Wędliny z Narola
Małe miasteczko Narol położone na styku województwa podkarpackiego i lubelskiego jest prawdziwym zagłębiem producentów regionalnych w wędlin. O ich wysokiej jakości świadczyć może fakt, że na zakupy przyjeżdżają tu klienci spoza obrębu gminy a w sklepach często natknąć się można na długie kolejki.
Masarnia i sklep mięsny w Narolu Wsi- Roman Dubiel
Lokalny producent Roman Dubiel ubojem trzody i produkcją regionalnych przetworów mięsnych zajmuje się od wielu lat. W jego sklepach można kupić pyszne szynki, kiełbasy, polędwicę, pasztety. Prawdziwym rarytasem jest lokalny smalczyk. Oprócz typowych wędlin w masarni Romana Dubiela w Narolu Wsi i jego loklanych sklepach na Roztoczu natknąć można się na serię szynek „Z narolskiej wędzarni” Charakteryzują się one niepowtarzalnym smakiem, aromatem i głębią wędzenia. Bogaty asortyment sklepów to wiele potraw mięsnych i jarskich jak np. pierogi czy gołąbki, wędzone serki i wiele innych.
Masarnia w Narolu Zbigniew Wolańczyk
Kolejnym narolskim producentem pysznych wędlin jest Zbigniew Wolańczyk. Niewielki sklepik na ulicy Zielonej niedaleko kościoła to miejsce gdzie szczególnie przed świętami trzeba spędzić długi czas oczekując w kolejce na zakup szynki, kiełbasy, boczku czy pasztetu. Wyroby zakupione w tym miejscu charakteryzują się wysoką jakością, mocą wędzenia i niepowtarzalnym smakiem. Wysoka jakość produktów wynika z długoletniego doświadczenia właściciela w branży gastronomicznej, użytych produktów najwyższej jakości jak również sprawdzonych receptur które dają finalny doskonały efekt w postaci domowych wyrobów mięsnych.
Domowe wyroby wędliniarskie- Irena i Zbigniew Pudełko
W małej gminie Narol z powodzeniem funkcjonuje kolejny zakład mięsny. We wsi Bieniaszówka swoje wyroby przygotowuje rodzina Pudełko. Ich atutem jest fakt, że posiada własne gospodarstwo i sami prowadzą proces chowu trzody, którą wykorzystują do przygotowania tradycyjnych wędlin. Jest to 100%-wa gwarancja świeżości mięsa wykorzystanego do produkcji wyrobów mięsnych. Ich wyroby mozna kupić na miejscu jak również na stoisku na targowisku w Narolu.
Tradycja przygotowania wędlin i wyrobów mięsnych w okolicy jest bardzo długa i opiera się na sprawdzonych recepturach i wysokiej jakości wykorzystywanych produktów. Niepowtarzalny smak to argument który przyciąga amatorów pysznych mięs i wyrobów mięsnych do Narola. We wszystkich wspomnianych miejscach oprócz wędlin i wyrobów mięsnych zakupić można lokalne przysmaki takie jak miody, sery, domowy chleb, grzyby i inne wyjątkowe wyroby spożywcze.