Karpiówka to niezwykła karczma rybna. Miejsce przyciąga turystów z Roztocza zarówno niebanalnym wnętrzem jak i a może przede wszystkim wyjątkowymi potrawami rybnymi z własnej hodowli przygotowanymi z dbałością o każdy szczegół według tradycyjnych receptur. Ta inne niż wszystkie restauracja spełni wymagania nawet najbardziej wymagających gości. To Idealne miejsce na rodzinny obiad, romantyczną kolację lub spotkanie w gronie przyjaciół. W restauracji Karpiówka wszystkie ryby pochodzą z naszego rodzinnego prowadzonego od trzech pokoleń gospodarstwa rybackiego „Bełżec”. Czystość Roztoczański przyrody w połączeniu z naszym doświadczeniem, niezwykłą dbałością o proces hodowli ryb daje gwarancję najwyższej jakości i niepowtarzalnego smaku. Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw na bieżąco przez naszych kucharzy przy maksymalnym wykorzystaniu świeżych produktów dlatego czas oczekiwania na zamówienie danie może wynieść ponad 30 minut. Gwarantujemy, że warto poczekać. Polecamy produkty tradycyjne z naszego gospodarstwa: karp i pstrąg wędzony oraz zamknięty w słoikach.
W menu:
Nasze ryby: pierogi z farszem z karpia, karp dzwonko, faworki z karpia w chrupiącej złocistej panierce z sosem śmietanowo-koperkowym, karp filet zapiekany w porach+ opiekane ziemniaki, sałatka rybna, Karp Burger, szczupak smażony na maśle, sandacz filet w sosie borowikowym+ kluseczki ,pstrąg smażony, pstrąg pieczony w ziołach, pstrąg otulony szpinakiem, filet z pstrąga pod pierzynką z mozzarelli na pomidorach podawany z frytkami,
Dania dostępne wyłącznie w dniach od poniedziałku do czwartku: chałka z pastą rybną, sushi karp wędzony lub świeży+ ryż+ czarny sezam+ sałatka+ ogórek +papryka, tatar ze świeżego pstrąga, smażony filet z pstrąga podawany na blanszowanych warzywach, makaron z krewetkami i warzywami+ świeżo starty parmezan
Przystawki Rybne: smakołyki naszej rybnej manufaktury podawane z pieczywem z własnego wypieku, sałatka z wędzonym pstrągiem+ bułka z pieca, sałatka cezar z kurczakiem,
Zupy: dziarska zupa rybaka, zurek na wędzonym sumie, chłodnik z jajkiem
Dla miłośników mięsa: wolno pieczona golonka babci, soczysta pierś z kurczaka podawana z ziemniakami lub frytkami i mixem sałat
Dla dzieci: chrupiące kęski z kurczaka z frytkami i złota rybka z frytkami
Dla wegetarian: pierogi z soczewicą i masłem tymiankowym, sałatka cezar